Sous Vide Supreme - odkrywając stek doskonały


Sous Vide Supreme - odkrywając stek doskonały
2013-05-23
Wielki t-bone, wąski new york, delikatne tournedos lub rib-eye z tłustym "oczkiem". Stek to różnorodność, wokół której powstało kulinarne esperanto! Teraz, dzięki Sous Vide Supreme we własnej kuchni z łatwością przygotujesz befsztyk, jakiego nie powstydziłby się argentyński gaucho!

Rare, medium i well done – to hasła zrozumiałe w każdym miejscu na świecie. Nic dziwnego – prawidłowy stopień wysmażenia decyduje o niezwykłym smaku befsztyka i stanowi pozytywnie zdany test z trudnej sztuki jego przyrządzania. Jaki jest przepis na stek doskonały? Wystarczy przyrządzić go w piecu Sous Vide Supreme, w temperaturze równej tej, jaką ma mieć środek mięsa. Dla krwistego befsztyka wynosi ona 42-46 stopni Celsjusza, dla medium – 56-62, dla mocno wysmażonego – ponad 75. W celu uzyskania chrupiącej skórki stek Sous Vide możesz podpiec na grillu lub patelni.


Przeczytaj również:

Sous Vide to połączenie technologii i filozofii slow food. A wszystko w imię zdrowia i rozkoszy dla zmysłów. Aby przygotować pyszny stek, przypraw porcję mięsa, zapakuj ją próżniowo za pomocą wygodnej pakowarki, włóż do nagrzanego pieca Sous Vide Supreme i… czekaj. Gotowanie „bez powietrza”, w stałej i precyzyjnie wyregulowanej temperaturze sprawia, że potrawa nie traci ani odrobiny swego smaku i aromatu. Co więcej, zachowuje typową dla siebie konsystencję oraz walory odżywcze. Teraz w domowych warunkach możesz rozkoszować się soczystym i obłędnie pachnącym befsztykiem!

Sous Vide zmienia zwyczaje panujące w kuchni! Nie musisz już czuwać nad potrawą, a gotowy stek może pozostać w piecu nawet przez 72 godziny. Z Sous Vide Supreme nic się nie przypala, nie paruje i nie brudzi kuchni. Metoda Sous Vide to również sposób na przechowywanie: przygotowane, zapakowane próżniowo surowe porcje produktów dłużej zachowują świeżość. Jednocześnie gotowe, ostudzone danie można zamrozić lub trzymać w lodówce przez wiele dni. Wystarczy w dowolnym momencie odgrzać je w piecu Sous Vide Supreme, by cieszyć się doskonałym smakiem. Lecz kto by chciał zwlekać ze skosztowaniem idealnego steka?

Sous Vide Supreme dostosowany jest do gotowania 20 porcji produktów, a jego mniejsza wersja –Sous Vide Supreme Demi do 12 porcji. Dodatkowo, w ofercie Sous Vide Supreme znajduje się wygodna w obsłudze pakowarka, która pozwala na właściwe przygotowanie do kąpieli wodnej porcji mięsa, ryb czy warzyw, oraz trzy rodzaje próżniowych woreczków, odpornych na działanie wysokich temperatur.

Wszystkie urządzenia oraz akcesoria Sous Vide Supreme są dostępne w wybranych salonach Villeroy & Boch oraz w sklepie internetowym wyłącznego dystrybutora w Polsce: www.kuchniasv.pl.




Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

konkretpr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl