Zdrowie w szkle ukryte


2014-01-24
Dietetycy mają ostatnio pełne ręce pracy. Ostrzegają nas przed niezdrową i przetworzoną żywnością, ale wiedzą też, jak ciężko dzisiaj o pełnowartościowe produkty. W ich opinii istotne jest nie tylko to, co spożywamy. Równie ważny jest sposób przygotowania potraw. Technolodzy żywienia mówią o szkodliwości choćby miedzianych garnków – w wysokich temperaturach cząsteczki miedzi uwalniają się do potrawy. Badania przeprowadzone w Katedrze Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wskazują, że podobnie dzieje się w przypadku naczyń ocynkowanych (tu wręcz mówi się o toksyczności!). Naukowcy z Keele University dowiedli zaś, że kontakt żywności z aluminium jest niezdrowy dla organizmu człowieka (ich stosowanie może przyczynić się do rozwoju Alzheimera). Jak zatem gotować zdrowo, ale i smacznie? Ofertę godną uwagi prezentuje marka TERMISIL. W naczyniach marki TERMISIL można piec, ale i gotować. Wszystko to za sprawą wysokiej jakości materiału, z jakiego są wykonane. Szkło borokrzemowe TERMISIL jest trwałe i bezpieczne. Potrzebujesz dowodu? Możemy przytoczyć nawet dwa – po pierwsze nie bez powodu butelki dla niemowląt coraz częściej wykonywane są właśnie z tego typu szkła (żadna niebezpieczna substancja nie przenika do pokarmu), a po drugie – wysoka odporność tego tworzywa zdecydowała o wykorzystaniu go w laboratoriach. Szkło borokrzemowe jest ponadto polecane dla alergików, i co najważniejsze – potrawy przygotowywane w szkle tego typu są zdrowe w przeciwieństwie do potraw smażonych.

Zdrowie jest najważniejsze, a na co jeszcze powinno się zwrócić uwagę? Istotny jest choćby rodzaj szkła, z jakiego wykonane jest naczynie. Ważne, aby było ono żaroodporne. Powszechnie stosowane szkło sodowe jest podatne na zarysowania, a po dłuższym okresie eksploatacji – matowieje, przez co traci na swojej atrakcyjności. Z naczyniami TERMISIL nie będzie takiego problemu – raz kupione posłużą na lata. Staranie ułożone warzywa czy mięso mogą zostać podane w tym samym naczyniu. Podobnie z ciastem czy tartą na słodko – zapomnij zatem o żmudnym krojeniu słodkości i wykładaniu ich na talerz. Zdecyduj się na podanie smakołyku w formie, w której go upiekłaś. Oczekiwania klientów, którzy coraz większą uwagę zwracają na to co jedzą sprawiły, że marka TERMISIL sukcesywnie wprowadza na rynek najnowocześniejsze naczynia. Gotujesz, przechowujesz, zamrażasz serwujesz, a to wszystko w jednym naczyniu. Stawiamy na wygodę w czystej postaci!

Bycie eko to dzisiaj nie tylko moda, ale i styl życia. Świat dopomina się dbania o przyrodę, ale i o nas samych. Dzięki naczyniom ze szkła borokrzemowego TERMISIL powstaną zdrowe potrawy. To również ekonomia czasu (gotujesz, podajesz, zamrażasz – wszystko w jednym naczyniu). A firma TERMISIL pragnie ułatwić użytkownikom życie, oszczędzając ich cenny czas w dzisiejszym zabieganym świecie. Dodajmy do tego odporność szkła borokrzemowego, które sprawi, że ulubiony garnek czy brytfanna na długie lata pozostaną naczyniami najlepszymi w Twojej kuchni, bez konieczności zakupu nowych garnków. Zdrowie, bezpieczeństwo, komfort. A czym ty kierujesz się przy wyborze naczyń, które znajdują się w Twoim domu? Jakich naczyń brakuje według Ciebie na rynku? Podziel się swoją opinią na  https://www.facebook.com/zdroweparcienaszklo?ref=hl. Najciekawsze odpowiedzi będą nagrodzone :)



Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl