Czas na przysmaki z grilla!


Czas na przysmaki z grilla!
2011-04-29
Soczyste steki, pikantne skrzydełka, pyszne szaszłyki czy karkówki przyprawione liśćmi laurowymi, goździkami, papryką i czosnkiem - to tylko niektóre potrawy, którymi możemy się rozkoszować w trakcie grillowej uczty.
Soczyste steki, pikantne skrzydełka, pyszne szaszłyki czy karkówki przyprawione liśćmi laurowymi, goździkami, papryką i czosnkiem - to tylko niektóre potrawy, którymi możemy się rozkoszować w trakcie grillowej uczty. Wystarczy jedynie dobrać urządzenie, dające odpowiednie możliwości przyrządzania przysmaków z rusztu. 

Klasycznie czy nowocześnie?

Pieczenie nad ogniskiem od lat zastępujemy wykorzystaniem powszechnie dostępnych grilli, na których przyrządzać można praktycznie wszystko: ryby, wędliny i mięsa, warzywa czy owoce. Wybór odpowiedniego sprzętu ułatwia grillowanie i pozwala rozkoszować się aromatycznymi potrawami. Najlepiej skorzystać z przenośnych urządzeń tego typu - na rynku dostępne są węglowe, gazowe i elektryczne grille. Pierwsze z wymienionych stanowią idealne rozwiązanie dla tradycjonalistów i miłośników klasycznego grillowania, jednakże związanego z przyrządzaniem mniej wyrafinowanych dań. Grille gazowe są przeznaczone dla osób, które chcą szybko i sprawnie rozpocząć i zarazem zakończyć grillowanie. Ze względu na swoje możliwości, charakteryzują się wysoką ceną, więc polecane są osobom wymagającym, grillującym regularnie. Grille elektryczne zapewniają szybkie, czyste  i bardzo łatwe grillowanie - bez dymu i ognia. Można z nich korzystać zarówno w domu, jak i w ogrodzie.

Grill elektryczny FA 5330 na każdą pogodę

W sezonie wiosenno-letnim okazji do przygotowania grillowej uczty na świeżym powietrzu nie brakuje. Zdarza się jednak, że pogoda nie dopisuje. Grill elektryczny marki first Austria stanowi odpowiednie rozwiązanie dla osób, które chcą się uniezależnić od kapryśnej pogody. Urządzenie posiada dwie dwustronne płyty grzejne o płaskiej i grillowej powierzchni, pokryte dodatkowo powłoką zapobiegającą przywieraniu. Takie rozwiązanie pozwala na wielofunkcyjne zastosowanie: do podgrzewania, grillowania i smażenia. Rowkowana powierzchnia umożliwia np. opiekanie mięs czy tostów, a gładka smażenie np. jaj. Grill elektryczny FA 5100 daje w ten sposób możliwość eksperymentowania z niektórymi przepisami. Dzięki temu grillowanie nie będzie się kojarzyć tylko i wyłącznie z „wrzuceniem czegoś na ruszt”. Pozwoli rozkoszować się pysznymi specjałami, kuszącymi zapachem, któremu  trudno się oprzeć. 

Grill FA 5330

- płyty powleczone materiałem powłoką zapobiegającą przywieraniu,
- dwustronne płyty: o strukturze grilla oraz płaskie,
- niezależna płynna regulacja temperatury każdej płyty,
- duża powierzchnia grillowania, 
- wielofunkcyjne zastosowanie: podgrzewanie, grillowanie, smażenie, 
- 2 termostaty wyposażone w lampki kontrolne, 
- uchwyt z izolacją cieplną, 
- możliwość przechowywania w pozycji pionowej w celu zaoszczędzenia miejsca, 
- powierzchnia grzejna: ok. 1600 cm2, (wymiary płyt grzewczych: 23 x 32 cm)
- moc: 2000W.
- zasilanie 230V




Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Publicon

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl